Ponedjeljak, 21 Ožujak 2022 06:17

Politika privatnosit

Politika privatnosti i korištenja kolačića

Centar Essentia pridaje osobitu važnost zaštiti osobnih podataka u skladu s važećim propisima. Ovaj dokument na razumljiv i transparentan način opisuje kako koristimo i obrađujemo tvoje osobne podatke, koje kolačiće koristimo na stranici www.centar-essentia.com te donosimo uvjete korištenja naše web stranice.

 

Politika zaštite osobnih podataka

Politika zaštite osobnih podataka (Politika privatnosti) donosi detaljne informacije o tome koji se osobni podaci korisnika prikupljaju, na koji se način obrađuju, u koje svrhe te kako se štite. Politika se primjenjuje na sve usluge Centra Essentia, koje uključuju obradu osobnih podataka (npr. slanje upita putem kontakt forme, prijava na newsletter, podaci trenutnih korisnika i bivših korisnika, partnera i sl.). Prvenstveno se odnosi na fizičke osobe. No, primjenjuje se i na pravne osobe, u skladu s važećim propisima.

 

 1. Na kakvu se vrstu obrade podataka odnosi ova Politika

 

Ova Politika odnosi se na obradu osobnih podataka:

 • naših suradnika poput kupaca, partnera, dobavljača
 • korisnika koji posjećuju našu web stranicu

 

 1. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo i na koji način

  Tvoje osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada stupiš u interakciju s nama (na primjer, podatke koje upisuješ ispunjavajući kontakt obrazac ili se prijavljuješ na newsletter na našoj web stranici, kada nam dostavljaš svoje fotografije za izrade programa ili popunjavaš evaluacijske programe za ocjenjivanje naših usluga) ili kad nam se obraćaš putem elektroničke pošte. To uključuje i podatke koje upisuješ kad se prijavljuješ za korištenje naših usluga.

 

Podaci pokriveni sustavom Politike zaštite osobnih podataka (Politike privatnosti):

 • ime i prezime
 • datum rođenja
 • adresa
 • email adresa
 • broj telefona i/ili faksa
 • tvoje fotografije na temelju kojih kreiramo programe
 • zoom snimke programa
 • evaluacijski upitnici
 • ostali podaci koje nam napomeneš, a želiš da ostanu tajni

 

Svaki put kad posjetiš našu internetsku stranicu, ako nam odobriš korištenje kolačića, korištenjem Google Analytics sustava (kolačića treće strane), prikupljamo tehničke podatke kao što su vrsta i verzija preglednika, uređaja, vremenska zona i sl. Centar Essentia ovim putem ne prikuplja osobne podatke, kao što je tvoja IP adresa, već dobivamo agregirane informacije o korištenju naše web stranice (koje su stranice najčitanije, trajanje posjeta određenim stranicama, prosječno vrijeme provedeno na pojedinoj stranici i sl). Ove podatke brišemo nakon 26 mjeseci. Više možete saznati u Politici korištenja kolačića.

 

 1. U koju svrhu prikupljamo osobne podatke

  Tvoje osobne podatke čuvamo u obliku koji dopušta identifikaciju ispitanika ne duže no što je to potrebno, a najdulje 5 godina. Nakon toga ćemo prikupljene osobne podatke ili izbrisati ili anonimizirati. Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi:
 • što učinkovitijeg odgovora na tvoj upit
  • osiguranja pružanja tražene usluge
  • promocije naših usluga
 • poboljšanje kvalitete naših usluga
  • naše interne statističke obrade podataka
  • mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala

 

Tvoje osobne podatke obrađujemo za potrebe ostvarivanja poslovnog odnosa s tobom; kada je to potrebno da bismo ispunili svoje zakonske obveze (primjerice, sukladno zakonskim propisima koji uređuju područja zapošljavanja, knjigovodstva, revizije); kada je to nužno radi naših zakonitih interesa (ili zakonitih interesa treće strane) i radi tvojih interesa (na primjer, radi otkrivanja i sprečavanja prevarnog postupanja ili sigurnosti mreže i informatičke tehnologije) osim u situaciji kada tvoja temeljna prava imaju premoć nad navedenim interesima.

U slučajevima kada tražimo osobne podatke kako bismo ispunili svoje zakonske ili ugovorne obveze, tvoja je obveza ustupiti te podatke. To znači da u slučaju da ne dobijemo zatražene osobne podatke, možda nećemo biti u mogućnosti provesti naš poslovni odnos ili ispuniti naše obveze. U svim drugim slučajevima sami odlučujete o tome hoćete li nam dati svoje osobne podatke i niste nam ih dužni dati.

Kada su u pitanju pravne osobe, za potrebe davanja usluga ili isplata u skladu s odgovarajućim ugovorima možemo obrađivati vaše osobne podatke poput podataka o identitetu uključujući matični broj tvrtke ili OIB, podataka za poslovni kontakt, podataka o bankovnom računu i o poreznom broju. U nekim slučajevima obrađujemo osobne podatke poput imena i kontakta Vaših zaposlenika potrebe komunikacije u vezi s izvršenjem nekog posla ugovorenog s Vama.

 

 1. Kako i kome otkrivamo vaše osobne podatke

 

Tvoje osobne podatke nikada nećemo prodati trećim stranama.

Uvid u osobne podatke omogućujemo tijelima državne vlasti i/ili organima za provedbu zakona u slučajevima kada je to određeno zakonom ili radi zaštite naših prava uključujući naših uvjeta korištenja te za potrebe zaštite naših zakonitih interesa (uključujući i zakonita prava drugih osoba) sukladno zakonskim propisima koji su na snazi.

Tvoje osobne podatke možemo otkriti i trećim stranama, uključujući davateljima usluga koji pružaju administrativnu, stručnu i tehničku podršku povezanu s informatičkom tehnologijom, sigurnošću i poslovnim resursima; radi ostvarivanja našeg poslovnog odnosa s tobom.

 

 1. Gdje se pohranjuju tvoji osobni podaci

 

Tvoji osobni podaci koje mi prikupljamo pohranjuju se u Europskoj Uniji (EU) i Europskom gospodarskom prostoru (EEA). Međutim, za podatke koje prikupljaju treće strane putem Kolačića (npr. Google Analytics) općenito se može reći da će putovati iz centra za prikupljanje podataka koji je najbliži lokaciji na kojoj je internetski promet nastao. Znači, moguće je da se podaci, uključujući promet povezan s oglasima, primaju na poslužiteljima smještenim u EEA i upućuju na poslužitelje koji nisu smješteni u EEA. Više informacija o tome naći ćete u Politici korištenja kolačića.

Osim toga, tvoji osobni podaci mogu se prenijeti i pohraniti izvan Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. Centar Essentia iznositi će iz Hrvatske u svrhu daljnje obrade samo ako država ili međunarodna organizacija u koju se osobni podaci iznose ima na odgovarajući način uređenu zaštitu osobnih podataka, odnosno osiguranu adekvatnu razinu zaštite.

Prije iznošenja osobnih podataka iz Hrvatske, u slučaju kada postoji osnova za sumnju o postojanju odgovarajuće uređene zaštite osobnih podataka odnosno ne nalaze se na listi Europske komisije ili nisu drugačije ugovorno definirani, pribavit ćemo mišljenje nadređenog regulatora na osnovu predloška ugovorenog posla. Popis država sa adekvatnom zaštitom dostupan je na stranicama AZOP.

Vaše podatke pohranjujemo na naše poslužitelje i na poslužitelje kojima upravlja treća strana (uključujući cloud usluge treće strane). Pritom primjenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke i spriječili neovlašten pristup. Prijenos podataka putem interneta nije posve siguran. Premda činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo vaše podatke, ne možemo vam jamčiti sigurnost podataka koje prenosite koristeći našu web stranicu; svaki takav prijenos poduzimate na vlastiti rizik. Nakon što primimo vaše podatke, koristimo strogo kontrolirane procedure i sigurnosne mjere kojima nastojimo spriječiti neovlašten pristup.

 

 1. Tvoja prava i njihova zaštita

  U svako doba imaš sljedeća prava:
 • pravo zatražiti nas informaciju koje Vaše osobne podatke obrađujemo (uključivo i dobiti presliku tih podataka) kao i da ih ispravimo ako su navedeni podaci netočni.
 1. povući privolu u bilo kojem trenutku ako tvoje osobne podatke obrađujemo temeljem privole kao pravne osnove za obradu. Napominjemo da povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka obrađenih na temelju privole prije nego što je ista povučena.
 1. pravo na pravo na prijenos podataka drugom voditelju obrade podataka kada je to tehnički izvedivo;
 2. pravo zatražiti da zastanemo s korištenjem tvojih osobnih podataka na određeno vrijeme ako smatraš da ih ne obrađujemo u skladu s zakonom.
 • pravo zatražiti od nas da tvoje osobne podatke izbrišemo u slučajevima kada ih obrađujemo temeljem tvoje privole ili s osnove legitimnog interesa kao pravne osnove za obradu ili nekom drugom slučaju predviđenom propisom.
 • pravo na podnošenja prigovora u vezi obrade osobnih podataka.

 

Ako želiš iskoristiti navedena prava, molim te da nam se obratiš na kontakte navedene u točki 10. Nadamo se da ćemo moći uspješno odgovoriti na svaki eventualni upit o načinu na koji obrađujemo tvoje osobne podatke. Tvoje je pravo također obratiti se odgovarajućem tijelu koje nadzire zaštitu podataka. Prigovor možeš uputiti u državi članici u kojoj živiš ili radiš ili u onoj državi članici u kojoj se po tvojim navodima dogodila povreda zakonskih propisa o zaštiti podataka.

 

 1. Koliko dugo zadržavamo tvoje osobne podatke

  Namjera nam je zadržati tvoje osobne podatke samo onoliko koliko je potrebno. Zoom snimke tečajeva brišemo odmah nakon što ih preuzmeš a najkasnije u roku 7 dana. Sve osobne podatke prikupljene uz tvoju privolu brišemo nakon 5 godina. Napominjemo da tvoje osobne podatke koje smo anonimizirali smijemo koristiti bez daljnjih obavijesti.

 

 1. Kako štitimo privatnost djece

 

Ne prikupljamo svjesno osobne podatke osoba mlađih od 18 godina. Ako utvrdimo da je osobne podatke ustupila osoba mlađa od 18 godina, iste ćemo odmah obrisati.

 

 1. Poveznice na druge internetske stranice i društvene mreže

 

Naša web stranica može nuditi poveznice na mrežne stranice koje nisu pod našim nadzorom. Preporučujemo da se prigodom posjeta stranici na koju vas je odvela poveznica upoznate s postavkama privatnosti te internetske stranice. Mi ne odgovaramo za politiku i praksu drugih društava. Nemamo nadzor i ne odgovaramo za sadržaj, politiku privatnosti i upozorenja o zaštiti privatnosti bilo kojih stranica ili usluga koje pružaju treće strane.

 

 1. Kontakt


Molimo te da nam se u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi obrade osobnih podataka obratiš na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pritužbe u vezi s obradom tvojih osobnih podataka od strane Centra Essentia mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem pošte na adresu: Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, 10000 Zagreb.

 

Politika korištenja kolačića

 

Prilikom pregledavanja stranice www.centar-essentia, ne prikupljaju se osobni podaci koji bi omogućili tvoju osobnu identifikaciju. Ako nam je za pružanje određene usluge potreban tvoj osobni podatak, posebno ćemo te upozoriti. Sve informacije koje kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne.

Naša internetska stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije našim stranicama. Korištenjem stranice pristajete na upotrebu kolačića prema opisanim uvjetima. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Naša web stranica ne koristi tzv. Targeting Cookies, ciljane kolačiće koji se koriste za web oglašavanje.

 

 1. Što su kolačići (cookies)?

 

Kolačići su male tekstualne datoteke koju naš poslužitelj smješta na preglednik Vašeg računala. Ponovnim dolaskom na našu stranicu Vaš preglednik šalje nam kolačiće natrag, tako da ih naš server može prepoznati i podesiti postavke stranice za Vaše bolje korištenje. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje u potpunosti moraš dati pristup. Ukoliko im to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na tvom računalu.

 

 

 

 1. Kako onemogućiti kolačiće?

 

Prilikom dolaska na našu stranicu kolačići su onemogućeni sve dok ih ne odobriš. Osim toga, postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Onemogućavanjem kolačića nećeš biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica.

 

 1. Koje kolačiće koristimo?

 

Stranica www.centar-essentia.com koristi privremene kolačiće (session cookies), koji ostaju na tvom osobnom računalu samo tijekom pregledavanja stranice i uklanjaju se s tvog osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Stranica koristi stalne kolačiće (persistent cookies) koji ostaju na tvom računalu i nakon zatvaranja preglednika dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne. Riječ je o Google Analytics kolačićima, koji traju između 30 sekundi i 2 godine, ovisno o vrsti informacije koju zaprimaju. Gooogle Analytics kolačići služe za mjerenje posjećenosti stranice i prate kako se koriste naše web stranice, koji sadržaji zanimaju naše korisnike u svrhu poboljšanja i unaprijeđenija rada i funkcionalnosti naših web stranica. Statistički kolačići _ga , _gat i gid Google Analytics omogućuju pregled statistike posjećenih web stranica zadnja posjeta web stranici. Ako želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, a prethodno ste odobrili njihovu upotrebu na našoj stranici, dodatno se informirajte na linkovima:

Na našoj internetskoj stranici koristimo poveznice za dijeljenje sadržaja putem različitih društvenih servisa i mreža. Kao treća strana, ti servisi mogu doći do nekih tvojih podataka te pratiti tvoju aktivnost na Internetu. Molimo te da pogledaš na tim stranicama uvjete korištenja te pravila privatnosti.

 

Uvjeti korištenja web stranice

Korištenjem stranice www.centar-essentia.com, prihvaćate ove Uvjete korištenja. Ako ih ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite ovu internetsku stranicu i odmah ju napustite.

Dokumenti, informacije i sadržaji objavljeni na web stranici www.centar-essentia.com ne smiju se kopirati, osim za individualnu uporabu, te nekomercijalne svrhe, ali uvijek uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva kao i svih ostalih ograničenja prava. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja sa stranice dopuštena je isključivo temeljem prethodnog izričitog odobrenja.

Nemate pravo koristiti logotip Centra Essentia, kao ni ostale registrirane ili neregistrirane oznake koje se pojavljuju na našim web stranicama. Spomenute nazive ili logotipe ne smijete koristiti u priopćenjima za javnost, reklamama ili na drugim marketinškim materijalima bez obzira da li su u pisanoj, elektronskoj ili nekoj drugoj formi bez prethodnog izričitog odobrenja. Oznake drugih entiteta na ovim web stranicama pojavljuju se samo za potrebe identifikacije i ne ukazuju na to da su ti entiteti odobrili ovu web stranicu ili bilo što od njenog sadržaja. Ovi Uvjeti Vam ne daju nikakvo pravo na korištenje oznaka drugih entiteta.

Web stranica je namijenjena isključivo u edukativne svrhe i nije zamjena za bilo kakve medicinske, zdravstvene niti terapeutske programe.

 

Više u ovoj kategoriji: « Opći uvijeti poslovanja