Nedjelja, 10 Travanj 2022 12:16

Spoznaja savršenstva

Osjećaš li i ti vrijeme velikih promjena? Imaš li osjećaj da se ponekad izgubiš u svemu tome? Ako je tvoj odgovor da, pročitaj moj novi tekst.....

Savršeni smo, svatko od nas. Baš takvi kakvi jesmo, neovisno o tom svom fizičkom odijelu ili haljinici. Dolazimo iz savršenstva pa kakvi bismo mogli biti osim savršeni?! Naš Izvor, naša bit, ono što svi mi jesmo, navodi nas danonoćno da se vratimo tom svom savršenstvu. Da razgrnemo maglu, rastjeramo oblake i da vratimo toplinu i svjetlost u svoj jedini dom. Danas intenzivnije nego ikada prije. Po to smo i došli. Došli smo da proživimo i doživimo ne savršeno da bismo mogli spoznati kako izgleda to naizgled nedokučivo savršeno. Vođeni smo, sigurni smo. Na nama je samo da se opustimo, osjetimo, prepustimo i vjerujemo. Zvuči tako jednostavno. Ali nije. Kad smo drugačije naučeni. Više smo u umu nego u duši. Više smo u imati nego u biti.

Metež je, sve se uskomešalo, dolaze neke nove situacije za sve nas. No, sve je to s dobrom namjerom. Da se sjetimo tko smo i odakle dolazimo i zašto smo došli.

I sama svjedočim tome. Od nevjerice da se događa, preko toga da se događa nekom drugom, do osviještenja da se događa svima pa čak možda i mom prvom susjedu. Od indiferentnosti, preko straha i blokade do prihvaćanja i prilagodbe. Kako prolazi taj proces sve bolje razumijem da sve možemo, sve znamo. Savršeni smo.

Jučer tuga i plač, danas prihvaćanje, sutra prilagodba i iza toga na nogama si opet. Ali ne samo na nogama, nego bliže znanju po koje si došao. Usudi se osjećati se dobro u sred svega. To nije sebično. Ne možemo puno učiniti ako smo uplašeni! Otvori se. Sve što se događa je prilika. Ako smo stalno na istom gdje je tu napredak? Napredak dođe upravo tada kad spoznaš ono suprotno.

Trenutno postoji jako velika prilika za promjenu. Draga ljudska bića, moramo ju iskoristiti! Do toga je došlo zato što smo ju zazivali, vjerovali u nju, zalijevali ju svaki dan. Na nama je sada samo da povjerujemo da ju možemo uzgojiti. Želim nam svima sreću da uspijemo u tome!

Dolazi novi svijet. Budimo mirni, fokusirani, odgovorni, zahvalni i svjesni. Radimo na sebi. I rezultati neće izostati. Ne samo osobni, nego rezultati svih nas.

Više u ovoj kategoriji: « Bezvremenost Povratak djetetu u sebi »