Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 16:46

4 važne stvari za uspješno prakticiranje joge lica

U svom radu često susrećem situacije

da moji klijenti, kada krenu s prakticiranjem joge lica, očekuju da sat joge lica podrazumijeva samo vježbanje mišića lica. Joga lica je puno više od toga. Upravo zato, ako već prakticiraš ili planiraš prakticirati jogu lica, želim s tobom podijeliti četiri vrlo važne stvari  koje trebaš imati u vidu za najbolje rezultate.

  1. Otkrij! S obzirom da su mišići lica većinom vrlo tanki i teški za izolirati ih, vrlo je važno da otkriješ gdje se nalaze u tvom tijelu. Lako je moguće da pojedine mišiće rijetko koristiš i da su na neki način uspavani tako da će početak biti možda malo izazovniji. Upravo uspavani mišići su oni koje treba tonirati! Jedino rješenje za to su malo znanja, fokus i upornost.
  2. Stvaraj otpor! Joga lica uključuje poze kojima stvaramo otpor mišićima lica kako bismo ih ponovo izgradili. Stvaranje otpora povećava cirkulaciju a samim tim i tonus mišića.
  3. Opusti! Opuštanje mišića lica je vrlo važan dio u rutini joge lica. Opuštanje smanjuje napetost u tijelu i licu. Potrebno je opuštati mišiće na kojima smo radili ali isto tako i one za koje smo otkrili da ih jako često koristimo.
  4. Zabavi se! Joga lica često podrazumijeva poze koje je klijentima često neugodno izvoditi jer sami sebi izgledaju smiješno. Shvati vježbe kao korisnu zabavu, opusti se i prepusti. To će sigurno dati veliki doprinos rezultatima.

I na kraju što reći, osim da ovakav ritual svjesnosti, ljubavi i brige o sebi donosi osjećaj mira i unutarnjeg zadovoljstva. Sretno s praksom!