Srijeda, 16 Veljača 2022 08:08

Disanje i joga lica

Budući se funkcija disanja odvija nesvjesno, uglavnom tek u trenutku kada odlučimo svoj fokus okrenuti ka disanju postanemo svjesni načina na koji se ono odvija. Najbolji učinci joge lica postižu se ako tijekom izvođenja poza ne zadržavamo dah. Upravo zato, nekoliko minuta zatvorenih očiju s fokusom na dah preporuka je za svaki početak prije izvođenja joge lica.

  1. Zatvori oči i dovedi svoju svjesnost prema svom dahu bez ikakvog pokušaja da išta mijenjaš oko načina na koji se disanje odvija. Samo obrati pozornost na svoj dah i pusti ga neka teče.
  2. Nastavi disati barem tri minute i ako primijetiš da su ti misli odlutale samo nježno vrati svoju pozornost natrag na disanje.
  3. Otvori oči i nasmiješi se

Ovih nekoliko minuta umirit će tvoj um i podsjetiti da tijekom vježbanja obratiš pozornost na disanje i svoje tijelo. Vrlo je važno da prilikom izvođenja vježbi ne zadržavaš dah jer to stvara napetost u mišićima na licu i tijelu. Naš cilj je raditi na točno određenim mišićima lica dok ostali dio tijela treba biti opušten. Zato ne zaboravi da se disanje, kakvo god ono bilo, prilikom izvođenja poza treba prirodno odvijati. Što se češće toga sjetiš, sveukupni rezultat biti će bolji. Budi nježna/ nježan prema sebi i znaj da što god da se događa u tom trenutku je u redu. Prisjeti se da je ovo tvoj susret sa sobom i dopusti si da to u ovome trenutku bude jedino ono što je uistinu važno!

Više u ovoj kategoriji: Deset zanimljivosti o našem licu »