Nedjelja, 20 Kolovoz 2023 12:39

Snaga izvan riječi

Smisao ovog bloga nije otkrivati toplu vodu nego podijeliti s tobom svoje čarobne trenutke na ovu temu. 

Svi smo mi jako dobro iskusili moć riječi. Ponekad su nam nabacile osmijeh, ponekad potaknule suzu, ponekad probudile vatru, ponekad stvorile mir. Iza ovog „ponekad“ još bi se svašta moglo nabrojiti. Upravo zato, zastat ću. Nema potrebe za dalje.

Ono što želim dalje dijeliti s tobom su iskustva u kojima svaka stanica mog tijela osjeća da je riječ ipak puno više od izgovorenog ili napisanog. Iskustva u kojima baš to što je neizrečeno daje pravo značenje onom napisanom ili izgovorenom.

To su iskustva u kojima čitajući ili slušajući neke ljudske riječi, sve češće primjećujem neke druge i dublje poruke. Moram iskreno priznati da me one još uvijek često zbunjuju. Samo zato što izrečenim i napisanim ipak još uvijek dajem više važnosti. Ali mi se jako sviđa ovaj dio procesa u kojem se nalazim. Nazvala bih ga osluškivanje.

Za mene osluškivanje znači obraćanje pozornosti na neizgovoreno i nenapisano. Ono mi donosi da bolje razumijem naše različitosti, imam više suosjećanja, strpljenja, mira i  ljubavi, osjećam iskreniju i jaču povezanost s drugima. A dok je tako moje srce se osjeća otvoreno, mirno, toplo i sigurno.

Meditacija je ta koja mi donosi duboka i najljepša unutarnja iskustva. Njih po svojoj ljepoti i intenzitetu ne mogu usporediti ni sa kojim drugim iskustvima. I definitivno nema tih riječi kojima bih ih mogla opisati jer ona se mogu samo doživjeti!

Moj zaključak na kraju je da osim onog što pišemo ili izgovaramo, jako je važno i sve ono što odašiljemo izvan riječi. Moja je velika želja da svi tome damo veću pozornost od one koju imamo trenutno.

Ako se pronađeš u ovim napisanim riječima a pogotovo negdje izvan njih, piši mi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. da se povežemo i dijelimo sve što trebamo.