Petak, 12 Travanj 2024 06:23

Što je joga lica?

 

Moćna holistička tehnika. Kreće od male spoznaje prema velikoj. 

Otkrila sam ju u svojim zrelijim godinama. U godinama kada počneš vidjeti znakove starenja na svom licu i nisi baš sretna s tim. U tom trenutku, a to primjenjujem i za sve druge izazove koji mi dolaze u život, započela je moja potraga za što prirodnijim rješenjem. Željela sam se osjećati dobro kada ugledam svoje lice u ogledalu i izađem na ulicu. Nije to nimalo lak zadatak uz sve nametnute ideale ljepote i blagostanja. Trebalo mi je čak dvije godine da javno, pred tobom izrazim ovaj svoj proces.

Prvo sam pronašla neke članke i vježbe i prakticirala ih neko vrijeme. Nekako mi to nije bilo dovoljno pa sam krenula u potragu dalje. Paralelno s tim što me počelo mučiti na fizičkoj razini, preplavljivala me želja da radim nešto s većom svrhom. Veća svrha je za mene raditi nešto što osnažuje druge. To je ujedno bilo i doba kada sam već tri godine prakticirala meditaciju.

Ovdje je jako važno da ti kažem, ako me ne poznaješ od prije, da sam osoba koja voli pokret i bivanje u prirodi. Osoba sam koja voli mijenjati sebe.

Sve to moje dovelo me do tečaja za učiteljicu joge lica koji mi je donio sve što sam u tom trenutku trebala. Počela sam mijenjati izgled svog lica, postala sam svjesnija sebe i svojih potreba i počela sam se osjećati lijepo kad se pogledam u ogledalo pa čak i ako nemam savršeni make up i ako imam koju boru. Počela sam više voljeti sebe baš takvu kakva jesam. Nisam to još uvijek savladala ali joga lica mi uz mindfulness treninge u tome jako pomaže.

Na kraju ti želim reći da je jako važno vjerovati u Život. On ti donosi sve što ti treba u određenom trenutku. Otkako više vjerujem Životu spoznala sam da se sve apsolutno savršeno slaže. Moja potreba za pokretom, moja ljubav prema prirodi, moj nedostatak ljubavi prema sebi, moja potreba za većom svrhom.

I na kraju Procesa jedino što shvatiš je da joga lica nije samo briga o borama. Joga lica je jedan važan korak brige o cijeloj tebi, o svemu što ti je potrebno i što je najvažnije brige o tvom emocionalnom blagostanju.

Ako te zanima više pročitaj članke:

Zašto vježbati lice?

4 važne stvari za uspješno prakticiranje joge lica

Preuzmi besplatnu e-knjižicu Jutarnja rutina joge lica

Prijavi se na individualni program Nauči vidjeti uvažavati svoju prirodnu ljepotu