Utorak, 26 Ožujak 2024 17:23

Želiš zaviriti u moje iskustvo u procesu širenja svijesti?

Naslov ove osobne crtice trebao je glasiti „Mindfulness meditativna praksa“ ali već nakon prvih nekoliko rečenica nešto me zaustavilo i promijenilo smjer pisanja.

Ovaj naslov ipak je bliži mojoj istini.

Tragajući za nekim svojim odgovorima Život mi je donio razne tehnike rada na sebi. Prvi, rekla bih nesvjesni ali kako danas vidim, ipak višom silom vođeni koraci, dogodili su se prije nekih 20-ak godina (danas mi je tek 46 ? tako da radujem se svemu novom što me još čeka). U to doba izrazi „meditacija“ i „mindfulness“ nisu postojali u mom horizontu. A danas nazive ni ne smatram osobito važnim. Važno je jedinstveno iskustvo koje Život priča u svakom trenutku i za svakog od nas.

Mene nosi i važno mi je da se osjećam živom. Živa sam kada si dopuštam živjeti i prolaziti kroz sve što mi se događa bivajući svjesna da je to za moje veće dobro. Živa sam kad uspijevam otvoreno i strpljivo čekati neki novi uvid.

Danas vidim da svi, za moj osobni i duhovni razvoj najznačajniji koraci dogodili su se u trenucima u kojima sam osjećala najveću bol, nelagodu i nemoć. Nekad prije znala sam jako puno svoje životne energije utrošiti u analiziranja i istraživanja uzroka svega toga što mi se događa. Danas se osjećam kao puno uspješnija i zadovoljnija osoba jer sam većinom svjesna da je to sve samo dio jednog lijepog stvaralačkog procesa. Svjesna sam da je moj najvažniji a ni malo lak zadatak biti strpljiva i otvorena za novi uvid. Novi uvid za mene trenutno znači pronaći prvi puzzle koji mi treba da složim svoju najljepšu sliku koju u ovom trenutku mogu složiti. Nemam viziju konačne slike a sviđa mi se učiti kako da živim svoj život bivajući zadovoljna sa svakim novim otkrivanjem.

Osjećala bih se loše tvrditi da su baš meditacija i neke druge mindfulness tehnike zaslužne za osvještavanje svega što danas vidim. Ne mogu to sa sigurnošću reći. Danas ih primjenjujem. Ali moguće je a i najvjerojatnije da mi već sutra Život donese nešto sasvim drugo što će me dovesti do nečeg opet novog. Isto kao što je i ono nešto od prije 20-ak godina, uvjerena sam, dovelo do ovog sada. Život najbolje zna, ja ništa ne znam. Lijepo je širiti svijest i mijenjati pogled. To unapređuje moje iskustvo Života. Zahvalna sam na tome.

Ako želiš da pričamo o tvom iskustvu, ako tražiš neke nove tehnike, ako trebaš podršku, kontaktiraj me!