Subota, 23 Prosinac 2023 15:27

Ženstvenost u službi održivosti života na Zemlji

Lijepo je biti žena svjesna sebe i svojih vrijednosti. Žena koja si dopušta biti ono što jest. Žena koja si dopušta živjeti osebujnost, kreativnost i suosjećajnost.

Taj topli i mekani osjećaj višestruko se umnožava kada žena podrži ženu. Tada uglavnom nema ni trunke kalkulacije. Kada žena podrži ženu, ona zapravo daje vlastitom srcu dopuštenje da slobodno pjeva i pleše. A to je ono što svakom ljudskom biću treba. Žena to po svojoj prirodi uglavnom lakše dostiže od muškarca. Ne zbog svoje veće mudrosti ili vrijednosti, nego zbog jakih društvenih uvjetovanja. 

Ovih dana iako pomalo bolesna, prava sam sretnica. Mnoge žene počastile su me svojom podrškom, pažnjom i razumijevanjem. To su žene otvorenog srca. Žene koje ne osuđuju. Žene koje ne izvrću izrečene riječi. Žene koje prije svega vole sebe i ono što jesu. A onda lako poštuju, prihvaćaju i razumiju različitosti između sebe i drugih.

Vrhunac podrške mojoj ženskoj prirodi, ipak je najviše dao moj Božićni poklon baš te jedne divne žene. Posveta u knjizi započela je s citatom Marilyn Monroe: „Jedna od najboljih stvari koja mi se ikad dogodila je to da sam žena. To bi trebale osjećati sve žene.“  

Ovaj blog nastao je kao zahvala ovoj divnoj ženi ali i kao podrška svim drugim divnim ženama i muškarcima. Zajedno smo skupa. Potrebno nam je najbolje od muške i od ženske prirode.

Želim svim ljudima na Zemlji što ženstveniju 2024. jer ženstvenost nudi pregršt suosjećanja, razumijevanja i podrške što današnjem svijetu ipak jako nedostaje!

Ovakav svijet gradimo zajedno kroz programe centra Essentia: 

https://www.centar-essentia.com/index.php/programi/item/63-https-www-centar-essentia-com-index-php-programi-item-63-budi-prirodna

https://www.centar-essentia.com/index.php/programi/item/81-slusaj-svoje-srce

Pridruži se, potrebna/potreban si nam svima!!!!!