Ponedjeljak, 01 Siječanj 2024 18:19

Energetska buka i njezin utjecaj na čovjekov unutrašnji mir

Danas čovjek ima sve više nekih novih izazova koje donose današnja vremena. Meni osobno je jedan od najvećih je konstantna buka.

Ne mislim pri tome na buku kamiona koji prazni kante za smeće na ulici u neko noćno doba, uglavnom ga ni ne čujem, nego na onu suptilniju, konstantnu i pomalo podmuklu koju bih nazvala energetskom bukom.

Što je za mene energetska buka? Kada se dogodi da u danu previše vremena provedem komunicirajući kroz danas sve šire dostupne komunikacijske kanale. Kada skačem s jedne na drugu poruku, posao ili elektroničku poštu a bez da sam u miru završila ono što sam započela. Kada prekidam ono što radim jer je stigla neka nova notifikacija ili zadatak. Svaka od tih komunikacija, osim riječi i slika, ima i neku svoju vibraciju koja barem na kratko prostruji kroz moje tijelo.  A isto tako svaka od tih poruka odnese moj um barem na kratko na neko drugo mjesto, u neku drugu emociju. Energetska buka za mene je i kada se dogodi da u prostoru u kojem živim nalazi gomila nepotrebnih stvari. Ili kad su stvari razbacane po prostoru bez ikakvog reda. Energetska buka za mene je kad sam ponekad prisiljena primati informacije i vibracije koje inače ne bih izabrala primati.

Previše energetske buke čini me nemirnom. Meditacija mi pomaže da brže osvijestim  emociju nemira a i da shvatim što ga uzrokuje.

Upravo zato danas pišem i ovaj blog da podijelim s tobom svoja iskustva koja će ti možda pomoći. Evo nekoliko sitnih koraka koje primjenjujem i uz pomoć kojih energetsku buku držim na optimalnoj razini pri kojoj osjećam unutrašnji mir:

  1. U svoje slobodno vrijeme odredi točno vrijeme kada si dostupna/dostupan za virtualne komunikacije
  2. Odvoji svakog dana barem 10 minuta za bivanje u tišini
  3. Odvoji svakog jutra barem 10 minuta za meditaciju
  4. Odvoji svakog jutra barem 10 minuta za tjelovježbu (ili vježbanje svog lica)
  5. Ako nešto radiš ne prekidaj dok ne završiš pa onda kreni dalje ako to još uvijek želiš
  6. Ujutro složi krevet i ostavi prostor u kojem spavaš u mirnoj vibraciji.
  7. Barem dva sata pred spavanje umiri svoj um i izbjegavaj virtualne komunikacije
  8. Odvoji nekoliko minuta za disanje u tišini pred spavanje
  9. Redovito prozrači prostor u kojem bivaš a pogotovo pred spavanje
  10. Rješavaj se suvišnih stvari ili onih koji ti ne donose lijepu energiju i još bolje ne nabavljaj nove nepotrebne

Nekad sam bila puno nemirnija osoba ali sam se tada prilično bojala tišine, nisam dovoljno poznavala sebe pa nisam ni primjenjivala korake koje sam nabrojala. Ovo su samo neki koraci a ova lista se stalno mijenja i proširuje jer jako volim i važan mi je moj unutrašnji mir. Meni unutrašnji mir donosi kada imam više energetske tišine. Takva ja imam puno više za dati drugima.